Träningtips

Alla behöver träna, vår kropp är byggd för att röra på sig. Men ibland är det väldigt svårt att hinna med jobb, familj, relationer och träning. Det hela handlar om att hitta balansen med vad man kan hinna med och vad man inte kan hinna med. Om man planerar ordentligt går det nästan alltid att hinna med lite vardagsträning. Här är varför du behöver träna regelbundet.

Du minskar din stressnivå och får en stund att fokusera bara på dig själv. Det är oerhört skönt att få släppa tankar om jobb eller andra stressiga saker.Du får mycket mer energi när du väl kommit igång med din träning. Dina dagar blir lättare och endorfinerna i kroppen kommer igångDet är din egen stund. Gör träningen till en stund där du fokuserar på dig själv och låter tankarna vandra iväg.Träna på vintern och kom undan vinterdeppigheten, kör igång och träna och känn att endorfinerna gör dig till en gladare, friskare människa.

Genvägar

Man behöver inte lägga ner hur mycket tid som helst på träning, utan det räcker med att vara disciplinerad och träna en kortare stund några gånger i veckan för att må bra. En genväg man kan ta är att använda sig av är spinning som är effektivt för fettförbränning som tar bort celluliter och hjälper dessutom mot lipödem och lymfödem.

Förebygga skador

Det är betydligt mycket vanligare med skador bland människor som inte tränar speciellt ofta än bland mer aktiva personer. Det betyder att det är viktigt att öka sin träning succesivt, det går att förebygga många skador om man vet om sina begränsningar. Det är vanligt att man går med värk och småkrämpor som man inte tror behöver behandling, man kör på som vanligt. Problemet med detta är att det hämmar ens rörelser och bidrar till förslitningar och större skador. Om du är lite skadad är det bättre att vänta tills du rehabiliterat dig helt.

Maxa livet

De flesta som jobbar heltid känner nog att det finns alldeles för få timmar på dygnet för att lägga massa tid på städning. Det bästa tipset som man kan få om man vill maxa sin tid är att ta in städhjälp via en städfirma. Det är så lyxigt att inte behöva lägga timmar på att städa hemma.