Inredningstips

På liten yta

Bor man i en storstad är man smärtsamt medveten om de höga bostadspriserna och hur små lägenheterna är. Men om man bor på liten yta kan man trösta sig med att det ligger helt rätt i tiden att välja bort det stora boendet och dra ner på antalet prylar man har. Bor man lite för litet är det skönt att inreda luftigt och minimalistiskt. Men hur litet eller stort man är bor behöver man alltid ha inredningstips. Här är vad som gäller just nu!

Hög med tre orientaliska mattor

Mattor

Mattorna har varit i fokus i flera år men nu börjar trenden gå ifrån de luddiga, långhåriga ryamattorna till kraftigt mönstrade och vävda mattorna. De klassiska orientaliska mattorna kommer fram igen, så passa på att titta på farmors vind och se om det ligger någon härlig gammal matta där. Titta speciellt efter handknutna mattor där varje matta är helt unik.

Mönstrad soffa med klara färger

Soffor

Nu är det dags för soffan att få ta ordentligt med plats i vardagsrummet. Fundera på vad du vill få ut av din soffa, sitter du mest eller vill du kunna ligga ned och mysa hela kvällarna? Satsa på stora mönster i klara, starka färger och våga verkligen att ta ut svängarna ordentligt. Häng på den mönstrade trenden!

Färgen

Det helt vita hemmet har varit på väg ut ett bra tag. Nu är det snarare dova och naturnära färger på väggarna som är på väg in. Framförallt är det gröna, blå och rödbruna färger som är aktuella. Nedtonade färger skänker en ombonad och lugn atmosfär till vilket rum som helst. En annan färg som också är på väg att trenda är rosa som i rätt nyans skänker ett lugn åt ett rum.

Silver

Mässing, koppar och rosé är fortfarande stort. Men nu är silver och högblanka ytor på väg att bli trendigt. Ett bra tips är att gå på loppis och fynda snygga prydnadssaker i silver innan trenden helt slår igenom.

Köksinredning

Ett av de enklaste sätten att öppna upp ett kök är att sätta in en köksö. Köksön gör det möjligt att välja bort köksbordet, en köksö med några barstolar fungerar minst lika bra. Kolla in barstolarna här som passar perfekt i ett modernt kök. Om man har mer utrymme och vill ha ett bord i sitt kök men inte ett fullstort köksbord passar det bra med ett lite mindre cafébord som komplement till köksön. Det viktigaste är att se till sina egna behov för att få ett kök som man verkligen trivs i.

Marockanskt kakel

Just nu är det inne med marockanskt kakel som är mönstrat och ofta handgjort med klassiska tillverkningstekniker. Vanligtvis är marockanskt kakel obehandlat och därmed känsligt för fett eller smuts. Det betyder att kaklet behöver impregneras eller behandlas, vilket inte är speciellt svårt eller dyrt. Kolla in det här underbara marockanska kaklet från Interkakel. Kontakta din närmsta kakelaffär så får du råd och tips om hur du ska göra för att lyckas.